9 april – 2 juni 2022
Apocalyps
Regisseur Nita Kersten (o.a. Sir Duke / Orkater) neemt je mee in het leven van twee jonge vrouwen in de toekomst. Ze vertelt het verhaal van twee zussen die zich in hun ouderlijk huis terugtrekken, terwijl buiten de wereld steeds meer in verval raakt. In de afgelegen woning zijn ze overgeleverd aan elkaar, een voorraadkast met eten en het wachten op betere tijden. In een vacuüm van tijd, familieherinneringen en verloren toekomstplannen, zoeken de zussen grip op hun nieuwe bestaan. Wie of wat ben je nog zonder buitenwereld en zonder idee van wat komen gaat?
- Regie Nita Kersten
- Tekst Nita Kersten, Freek Vielen
- Coach Martine Manten
- Dramaturgie Freek Vielen
- Met Diewertje Dir, ‘Ntianu Stuger
- Compositie Shishani Vranckx, Mauro Casarini
- Decor & kostuums Ruben Wijnstok
- Campagnebeeld Annaleen Louwes & Esther Noyons
- Licht Casper Leemhuis
- Techniek Jelmer Tuinstra, Tim Kockx
- Productieleider Jessie Verbrugh
- Productie Petra Swagers, Willy Veen
- Contextprogrammering Yuen Kwan Lo
- Educatie Heleen van Ham, Liselotte Zwart
Apocalyps is een sferische mozaïek voorstelling over de impact van een onzekere toekomst. Er is een klimaatcrisis, er is een pandemie, en polarisatie groeit. Wat betekent het om hiermee om te gaan? Wat doet het met onze blik op onszelf, vorige en toekomstige generaties?
Nita Kersten over Apocalyps
“Onze geschiedenis is doortrokken van apocalyptische verhalen en visioenen. Zeker in tijden van crisis en verandering grijpen we naar verhalen waarin we onze angsten weerspiegeld zien. In deze voorstelling onderzoek ik hoe ik de impact van de grote hedendaagse problematiek op twee heel gewone levens gestalte kan geven. En hoe we juist troost en hoop kunnen vinden door het doemscenario in de ogen te kijken.”
Social impact project
Wat geeft jou de kracht om door te gaan? Deze vraag staat centraal in Apocalyps en daarom maakt podcastmaker en community builder Winston Brandon, in samenwerking met Toneelschuur Producties, de serie Krachtgevers. In deze serie portretteert hij Haarlemmers die elk te maken kregen met hun eigen apocalyps. Een diverse groep mensen met elk hun eigen geschiedenis, verdriet, dromen en ambities. Het resultaat is een uiteenlopende serie met video- en audioportretten over wat deze mensen de kracht geeft om door te gaan.